جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده: روش‌ها و مزایای استفاده از غضروف دنده در جراحی بینی

جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده
Rate this post

جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده عملی بسیار پیچیده است که نیاز به دانش و تجربه زیادی دارد تا بتوان ناهنجاری ناخواسته بینی را اصلاح کرد. چیزی که رینوپلاستی اصلاحی را بسیار پیچیده می‌کند این واقعیت است که به عنوان یک جراح، هرگز نمی‌دانیم زیر پوست و بافت نرم بینی چه چیزی نهفته است. چراکه ساختار طبیعی بینی، غضروف و استخوان‌ها در جراحی اولیه تغییر کرده است.

استفاده از غضروف دنده در رینوپلاستی امکان اینکه بینی به فرم دلخواه برسد را فراهم می‌کند. چون جراح می‌تواند به طور دقیق غضروف را برای دستیابی به نتیجه دلخواه شکل دهد و مجسمه سازی کند. سپس، آنها می‌توانند از غضروف برای تقویت پل بینی، ایجاد یک نوک مشخص‌تر یا تقویت ساختار ضعیف بینی استفاده کنند. علاوه بر این، پایداری و طول عمر بسیار خوبی را ارائه می‌دهد و آن را به گزینه‌ای محبوب برای موارد پیچیده و اصلاح شده رینوپلاستی تبدیل می‌کند.

در این مقاله به بررسی نحوه انجام جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده وسایر غضروف‌ها و مواد مصنوعی می‌پردازیم، از مزایا و معایب و افرادی که می‌توانند از این جراحی برای اصلاح فرم بینی خود استفاده کنند، صحبت می‌کنیم.

جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده چیست؟

«جراحی بینی مانند معماری است که باید هم ساختاری قوی از پایه تا نوک ایجاد کند و هم به ذوق ذهنی هنری نیاز دارد.»

جراحی بینی صرفاً به معنای قرار دادن ایمپلنت خارجی روی پل بینی نیست. تیپ‌پلاستی مهم‌ترین و چالش‌برانگیزترین ویژگی جراحی بینی است که در 90 درصد موارد نیاز به ساختار و طراحی بینی هماهنگ با ویژگی‌های صورت دارد. اگر می‌خواهید بدون هیچ ایمپلنت خارجی، جراحی بینی انجام دهید، غضروف دنده انتخاب مناسبی برای شماست.

جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده، جراحی زیبایی بینی است که از غضروف دنده طبیعی خودتان برای طراحی کامل بینی در لایه‌های زیرین تا نوک بینی استفاده می‌شود. این جراحی را می‌توان کاملا با استفاده از غضروف طبیعی دنده انجام داد و یا می‌توان آن را با ایمپلنت سیلیکونی ترکیب کرد. در این جراحی می‌توان از غضروف‌های اهداکننده نیز استفاده کرد. البته با غضروف دنده‌های خود فرد، نتیجه کار، طبیعی‌تر خواهد بود و عوارض به حداقل می‌رسد.

از چه غضروف‌هایی می‌توان در جراحی بازسازی بینی استفاده کرد؟

انواع غضروف ها برای جراحی بازسازی بینی 

انواع مختلفی از پیوند وجود دارد که می‌توانند در جراحی بینی استفاده شوند، از جمله پیوند استخوان، پیوند غضروف و پیوند بافت نرم. در ادامه به سه منبع پیوند بینی که معمولاً در جراحی بازسازی بینی استفاده می‌شوند، می‌پردازیم.

  1. پیوند تیغه بینی

بازسازی بینی با استفاده از پیوند غضروف تیغه بینی، یک روش متداول در جراحی زیبایی بینی است. سپتوم، منبعی ایده‌آل برای گرفتن غضروف در جراحی بینی به دلیل دسترسی آسان به آن و عدم ایجاد اسکار قابل مشاهده در محل برداشت است. به علاوه، استفاده از بافت خود بیمار (گرافت اتولوگ) از خطر رد یا واکنش‌های آلرژیک جلوگیری می‌کند.

پیوند غضروف تیغه بینی برای ایجاد حمایت ساختاری، تغییر شکل نوک بینی یا پل، و یا اصلاح انحراف تیغه بینی استفاده می‌شود. برداشت غضروف از سپتوم نیازمند یک برش کوچک در داخل بینی است و سپس غضروف به شکل مورد نظر تراشیده می‌شود تا در محل مناسب قرار گیرد.

  1. پیوند غضروف گوش

غضروف گوش یکی دیگر از منابع رایج پیوند در جراحی بینی است. غضروف گوش نسبتاً قوی و محکم است که آن را به انتخاب خوبی برای شکل دادن به نوک بینی یا بازسازی بینی تبدیل می‌کند. علاوه بر این، غضروف گوش معمولاً به راحتی در دسترس است و می‌توان آن را با کمترین جای زخم برداشت کرد.

در حین عمل، برش کوچکی در پشت گوش ایجاد می‌شود تا غضروف نمایان شود. سپس غضروف برداشت شده، شکل داده و وارد بینی می‌شود.

  1. پیوند غضروف دنده

غضروف دنده یک منبع همه کاره از مواد پیوند است که می‌تواند برای بازسازی بینی با حجم زیاد یا اصلاح ناهنجاری‌هایی که اصلاح آنها با سایر مواد پیوند دشوار است، استفاده شود. غضروف دنده معمولاً در روش‌های رینوپلاستی ثانویه یا اصلاحی استفاده می‌شود که در آن جراحی‌های قبلی آسیب قابل توجهی به ساختار بینی وارد کرده است.

چرا ترجیح به استفاده از غضروف دنده است؟

  1. میزان غضروف دنده در مقایسه با غضروف سپتوم بینی یا گوش بیشتر است که به طراحی بینی محدود نمی‌شود.
  2. مواد طبیعی، بافت طبیعی به جای استفاده از مواد مصنوعی ایمپلنت.
  3.  ایجاد نتیجه دائمی.
  4. جای زخم در زیر خط سینه بسیار کوچک است.
  5. امکان پس زدن بدن در استفاده از غضروف خود فرد کمتر از غضروف اهدایی است.
  6. در برابر عفونت مقاوم است.
  7. غضروف دنده به مرور زمان با بدن خودش را وفق می‌دهد. به طوری که انگار ساختار خود بینی از زمان تولد است.

مزایای جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده و بدون استفاده ایمپلنت

 مزیت‌های جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده

۱) بدن غضروف دنده زیادی دارد.

در بدن انسان 12 غضروف دنده‌ای در هر طرف قسمت جلویی استخوان‌های دنده قرار گرفته است. غضروف دنده شماره 6 تا 10 در جراحی بینی استفاده می‌شود و شماره 7 از آنجایی که صاف‌ترین غضروف را دارد، بیشتر استفاده می‌شود. بنابراین می‌توان از آن به روش‌های مختلفی برای جراحی بینی استفاده کرد.

۲) کمترین جای زخم.

از آنجایی که برش در امتداد خط زیر سینه ایجاد می‌شود، جای زخم کوچک است. بنابراین، جای زخم بعد از ۶-۱۲ ماه محو می‌شود و روی خط چین خورده زیر سینه قرار می‌گیرد.

۳) پس نزدن غضروف پیوندی

بر خلاف غضروف دنده اهدایی، بافت غضروف دنده اتولوگ حداقل جذب را دارد.

۴) مقاوم به عفونت.

غضروف دنده اتولوگ در برابر عفونت مقاوم است. بنابراین می‌توان از آن برای بینی بسیار کم و بینی با بدشکلی ثانویه استفاده کرد. این ماده مخصوصاً برای اصلاح بینی تغییر شکل یافته ثانویه مانند بینی عفونی قبلی، بینی منقبض و تغییر شکل بینی کوتاه ترجیح داده می‌شود.

۵) استفاده از فناوری خاص

غضروف دنده برای جلوگیری از تاب برداشتن، عدم تقارن، جذب، اسکار و طولانی شدن بافت نیاز به فناوری خاصی دارد.

  1. تطبیق پذیری

غضروف دنده را می‌توان به گونه‌ای شکل داد که نیازهای منحصر به فرد هر بیمار را برآورده کند و آن را به گزینه‌ای همه کاره برای تکنیک‌های مختلف تغییر شکل بینی تبدیل می‌کند.

  1. ماندگاری

غضروف دنده به استحکام و دوام شناخته می‌شود و نتایج طولانی مدتی را ارائه می‌دهد که می‌تواند در در طول زمان بدون تغییر باقی بماند.

  1. ظاهر طبیعی

غضروف دنده می‌تواند ظاهر و حس طبیعی را به بینی می‌دهد دهد و از ویژگی‌های غضروف خود بینی تقلید کند.

انتخاب پزشک مناسب با تحقیق و تجربه بسیار بسیار مهم است. اگر غضروف دنده توسط پزشک کم آموزش استفاده شود، ممکن است مشکلات زیادی ایجاد شود. دلیل آن این است که آموزش برداشت، حکاکی غضروف دنده، ساختن ساختار بینی و دریافت حس هنر در مورد بدن انسان نیاز به منحنی یادگیری قابل توجهی دارد.

ملاحظات پیش از انجام جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده

در حالی که غضروف دنده می‌تواند یک گزینه عالی برای جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده باشد، برخی ملاحظات باید در نظر گرفته شود که عبارتند از:

  • برش اضافی: برداشت غضروف دنده نیاز به یک برش اضافی روی قفسه سینه دارد که ممکن است منجر به جای اسکار روی بدن شود. با این حال، برش معمولاً کوچک است و به خوبی در چین‌های طبیعی قفسه سینه پنهان می‌شود.
  • بهبودی طولانی‌تر: برداشت غضروف دنده ممکن است منجر به ناراحتی و تورم در ناحیه قفسه سینه شود که در مقایسه با سایر چیزهایی که پیوند زده می‌شوند، نیاز به زمان بیشتری برای بهبودی دارد.
  • تخصص جراح: برداشتن غضروف دنده نیازمند مهارت و تجربه جراح است، بنابراین انتخاب یک جراح پلاستیک ماهر و با تجربه و آشنا به این تکنیک بسیار مهم است.

اطلاعات مربوط به جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده

  • زمان جراحی: 2-3 ساعت
  • نوع بیهوشی: بیهوشی عمومی
  • بستری در بیمارستان: 0-1 روز
  • برداشتن بخیه: 7 روز
  • زمان بهبودی: 1-2 هفته

روش جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده بیمار

نمونه های قبل و بعد از جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده

  • در طی جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده، جراح پلاستیک معمولاً یک برش کوچک ۲ تا ۳ سانتی متری در امتداد کنار قفسه سینه ایجاد می‌کند، معمولاً درست زیر چین سینه، جایی که غضروف دنده در آن قرار دارد.
  • در مرحله بعد، جراح بخش کوچکی از غضروف دنده، نه استخوان آن، را با دقت برمی دارد و یکپارچگی و شکل آن را حفظ می‌کند.
  • سپس، غضروف دنده به گونه‌ای طراحی می‌شود که بتواند پایه‌ای برای بینی ایجاد کند که با آن هماهنگ باشد.
  • در نهایت، غضروف شکل داده می‌شود تا با اندازه و شکل پیوند مورد نظر مطابقت داشته باشد.

جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده از چه دنده‌ای برداشته می‌شود؟

برداشت غضروف دنده باعث ضعیف شدن قفسه سینه نمی‌شود. غضروف دنده را از دنده ۶ و در برخی مواقع از دنده ۷ برداشته می‌شود. غضروف ۶ دنده تقریباً مستقیماً در زیر چین سینه در زنان و زیر ماهیچه‌های بزرگتر سینه در مردان قرار دارد که امکان استتار برش داخل این چین را فراهم می‌کند.

برخی از جراحان از دنده‌های پایین‌تر از دنده ۶ غضروف پیوند می‌زنند. دلیل اینکه ترجیح پیوند از دنده ۶ است این است که دنده‌ای آزاد شناور نیست. یعنی این دنده، اتصالات استخوانی محکم به قفسه سینه و جناغ سینه (استخوان صفحه سینه در مرکز قفسه سینه ما) دارد.

برداشتن یک قطعه کوچک از غضروف دنده از مرکز این دنده محکم باعث می‌شود که عوارض و ناراحتی کمتری بعد از جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده تجربه شود.

خطرات جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده

غضروف دنده تمایل به تاب برداشتن یا تغییر شکل دارد و می‌تواند به ظاهر نامناسب بینی منجر شود، البته اگر توسط جراحی بی تجربه انجام شود. جراحانی که تجربه بیشتری در مورد غضروف دنده دارند، به صورت جادویی از تاب برداشتن یا تغییر شکل دنده‌ها جلوگیری می‌کنند. برعکس، استفاده از دنده در مکان‌های مناسب با تکنیک‌های مناسب و پیشرفته رینوپلاستی باعث زیباتر شدن بینی می‌شود.

آیا جای زخم روی دنده در جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده دیده می‌شود؟

آیا نگران ایجاد جای زخم در نزدیکی دنده‌ها هستید؟ بیشتر افراد در مورد جای زخم ناشی از خط برش حاصل از برداشت غضروف دنده نگران هستند. با این حال، دکتر نصوری، حداقل برش (2-3 سانتی متر) را با تکنیک خاصی انجام می‌دهد که دیگر جای نگرانی باقی نخواهد گذاشت.

خط برش در امتداد خط زیر خط سینه انجام می‌شود و بنابراین ناحیه برش دیده نمی‌شود. اگر به درستی بعد از جای برش مراقبت شود، در نهایت به مرور زمان از بین می‌رود.

چه افرادی برای جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده کاندیدای مناسبی هستند؟

  1.  جمع شدگی بینی به دلیل عفونت و جراحی‌های متعدد.
  2. بینی کوتاه.
  3. دهان بیرون زده (جراحی بینی هارمونی).
  4. وسط صورت عقب افتاده.
  5. بینی صاف.
  6. بینی با جسم خارجی تزریق شده.
  7. شکاف لب تغییر شکل بینی.
  8. بینی آسیب دیده در اثر تصادف یا جراحی‌های متعدد.

جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده برای آسیایی‌ها

کاندیداهای جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده

اکثر آسیایی‌ها بینی کوتاه، کولوملا عقب افتاده و عقب افتادگی وسط صورت دارند. در این شرایط عوارض زیادی مانند عفونت، جابجایی سیلیکون، اکستروژن و نازک شدن پوست هنگام گذاشتن ایمپلنت‌هایی مانند سیلیکون یا گورتکس وجود دارد. بنابراین، اکثر بینی‌های آسیایی نیاز به جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده دارند که شامل کشیده شدن بینی، برآمدگی نوک بینی و همچنین بزرگ کردن پشت و وسط صورت است.

غضروف تیغه بینی ضعیف است و به دلیل کوتاهی بینی، غضروف کمی دارد. غضروف گوش نیز ضعیف، حجم کوچک و شکل نامنظم برای حمایت از ساختار بینی است. بنابراین، غضروف دنده یکی از مواد مفید برای انجام جراحی بینی در بینی‌های آسیایی مانند بینی کوتاه، بینی آسیب دیده، بینی عفونی و پهن است. چرا که، غضروف دنده به اندازه کافی، قوی است تا بتواند ساختار بینی محکمی ایجاد کند و ایمن باشد.

آیا بعد جراحی پیوند غضروف دنده احساس ناراحتی در این ناحیه خواهید داشت؟‌

اینکه بعد از جراحی احساس ناراحتی کنید با برداشتن دنده از محل مناسب و و در عین حال دست نخورده نگه داشتن بافت اطراف آن به حداقل می‌رسد. به همین ترتیب، از طریق حفظ بافت‌های زیرین و اطراف دنده، خطر برای قفسه سینه اطراف و ریه‌های زیرین به حداقل می‌رسد.

مشکل اصلی از این عمل ترمیمی برداشتن غضروف نیست، بلکه مشکل در استفاده از دنده (و دلیل اینکه اکثر جراحان جراحی بینی ثانویه پیوند دنده را انجام نمی‌دهند) در زمان، نحوه و مکان استفاده از دنده نهفته است.

آیا می‌توان در جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده از غضروف اهدایی استفاده کرد؟

استفاده از غضروف اهدایی، مانند غضروف دنده، می‌تواند تا حد زیادی زمان جراحی را کمتر کند. چون از قبل برای جراح آماده شده است و می‌توان آن را به سرعت در نواحی جدید بینی پیوند داد. این امکان دقت بیشتر در ایجاد شکل مورد نظر را فراهم می‌کند و می‌تواند منجر به رسیدن رسیفتر به نتایج مورد نظر نسبت به زمانی که تمام غضروف‌ها از بدن خود بیمار برداشت می‌شود، کمک کند. علاوه بر این، از آنجایی که غضروف دنده اهداکننده به طور کلی قوی‌تر از سایر انواع غضروف است، می‌تواند حمایت و ثبات بیشتری را برای بینی پس از جراحی بینی ایجاد کند.

خطر رد شدن پیوند با غضروف دنده اهدایی

اگرچه غضروف اهداکننده می‌تواند به نتایج بهتر منجر شود، اما در هنگام استفاده از بافت اهدا کننده خطر پس زدن غضروف توسط بینی وجود دارد. چون اگر بدن، بافت خارجی را مال خود نشناسد، ممکن است آن را دفع کند. برای کاهش این خطر در جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده، جراحان باید همیشه غضروف اهداکننده با کیفیت بالا را از تامین کنندگان معتبر تهیه کنند و اطمینان حاصل کنند که تمام مراحل استریلیزاسیون به درستی دنبال شده است. بیماران باید بدانند که این نوع جراحی نسبت به روش‌های سنتی جراحی بینی خطر بیشتری دارد، زیرا هر گونه تغییر در شکل غضروف دنده به طور بالقوه می‌تواند تغییرات قابل مشاهده در ظاهر بینی آنها ایجاد کند.

استفاده از مواد مصنوعی یا ایمپلنت به جای غضروف دنده

علاوه بر استفاده از غضروف دنده اهدایی، برخی جراحان ترجیح می‌دهند از مواد مصنوعی استفاده کنند. مواد مصنوعی ممکن است برای تقویت یا جایگزینی پیوندهای غضروفی مورد استفاده قرار گیرند و در حالی که یک گزینه اضافی را فراهم می‌کند، خطرات بیشتری را نیز به همراه دارد. این خطرات شامل خطر عفونت و سایر مشکلاتی است که می‌تواند بر نتیجه جراحی تأثیر بگذارد. ایمپلنت‌های مصنوعی ممکن است نیاز به نگهداری بیشتری نسبت به پیوندهای طبیعی داشته باشند که می‌تواند زمان بر و پرهزینه باشد.

هنگامی که به درستی استفاده شود، غضروف دنده یک گزینه موثر است، نتیجه دراز مدت یک شکل زیبایی شناختی زیبا از بینی اصلاح شده با ظاهری طبیعی است.

تعیین وقت مشاوره برای جراحی بینی

یافتن پزشک مناسب برای جراحی بینی غضروف دنده بسیار مهم است. اگر غضروف دنده توسط پزشک کم دانش و تجربه برداشته شود، ممکن است عوارض زیادی ایجاد شود. جراحی بازسازی بینی با غضروف دنده اگر به طور کامل با غضروف دنده انجام شود، طراحی و ساخت ساختار بینی چالش برانگیز است که برای انجام موفقیت‌آمیز جراحی بینی به تجربه و ذهن هنرمندانه زیادی نیاز دارد.

اگر قصد انجام جراحی زیبایی بینی را دارید، باید با یک جراح زیبایی بینی ماهر مشورت کنید. دکتر نصوری می‌تواند به شما راهنمایی‌های تخصصی و مراقبت‌های لازم را ارائه دهد. امروز با شماره‌های مطب موجود در سایت تماس بگیرید و وقت مشاوره را رزرو کنید.

سوالات متداول

آیا غضروف در جراحی بینی برداشته می‌شود؟

بله، در برخی موارد، غضروف در جراحی بینی برداشته می‌شود تا شکل بزرگ بینی و ساختار آ بهبتر شود.

آیا غضروف گوش برای جراحی زیبایی بینی بهتر است؟

انتخاب میان غضروف گوش یا دنده برای جراحی بینی بستگی به نیاز و آناتومی هر بیمار دارد.

آیا پیوند غضروف برای همه مناسب است؟

بله، غضروف بعد از جراحی بینی رشد نمی‌کند، اما گرافت غضروفی ممکن است تغییرات ظریف در شکل بینی ایجاد کند.

چه زمانی می‌توانم بعد از پیوند غضروف بینی به زندگی عادی برگردم؟

زمان بازگشت به زندگی عادی پس از پیوند غضروف بینی به عوامل مانند استراحت، تورم و پیچیدگی جراحی بستگی دارد.

منابع

فهرست مطالب

کلینیک تخصصی دکتر یاسر نصوری

کلینیک تخصصی دکتر یاسر نصوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرت رو حتما برامون کامنت کن

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

راه‌های ارتباطی دیگر

دریافت مشاوره (کلیک کنید)