نقش آتل در جراحی بینی با اسپلینت داخلی: کاربردها و مراقبت‌های پس از جراحی

راهنمای جامع جراحی بینی با اسپلینت داخلی 

جراحی بینی که به دلایلی همچون آسیب‌ها، شکستگی‌ها، یا حتی بهبود ظاهر آن انجام می شود، اغلب از اسپلینت‌های داخلی بینی استفاده می کنند. این اسپلینت‌ها، که دستگاه‌های پلاستیکی یا سیلیکونی کوچکی هستند، می‌توانند برای حفظ و تثبیت شکل بینی بعد از عمل جراحی بینی با اسپلینت داخلی موثر باشند.

روش نصب این اسپلینت‌ها نسبتاً ساده است و پیش از ترک بیمارستان، پزشک مربوطه نحوه استفاده، مراقبت و مدت زمان لازم برای حفظ و استفاده از آنها را به شکل کامل توضیح می‌دهد.

در این مقاله، به بررسی نحوه استفاده و کاربردهای اسپلینت‌های بینی پس از جراحی می‌پردازیم. همچنین، به بررسی انواع خواهیم پرداخت.

معرفی انواع اسپلینت بینی

دو نوع اسپلینت بینی وجود دارد:

  • اسپلینت های داخلی بینی در سوراخ های بینی بسته می شوند و با چند بخیه به آن متصل می شوند.
  • اسپلینت های خارجی بینی در خارج از بینی استفاده می شود که با نوار یا باندهای پزشکی در جای خود نگه داشته می شوند یا با چسبی به پوست چسبانده می شوند که پس از چند روز حل می شود.

اسپلینت ها دو هدف بسیار مهم را انجام می دهند:

  • بافتی که به تازگی عمل شده است را ثابت نگه دارد.
  • هنگام بهبودی بینی از آن محافظت کنید.

اسپلینت بینی بعد از انواع جراحی بینی استفاده می شود، از جمله:

  • جراحی زیبایی بینی
  • سپتوپلاستی
  • جراحی سینوس
  • ترمیم شکستگی بینی

اسپلینت ها در چه جراحی های مورد نیاز هستند؟

کاربرد آتل در جراحی بینی با اسپلینت داخلی 

انتخاب نوع اسپلینت خارجی یا داخلی بنا به روش جراحی مشخص می شود. در ادامه برخی از جراحی های که نیاز به اسپلینت دارند را آورده‌ایم.

جراحی بینی

رینوپلاستی به عنوان “عمل بینی” نیز شناخته می شود. رینوپلاستی برای تغییر ظاهر بینی یا کمک به بهبود تنفس انجام می شود. این یکی از رایج ترین انواع جراحی پلاستیک است. پس از جراحی بینی، جراح با  یک آتل خارجی، اسپلینت را به قسمت خارجی بینی می چسباند تا بافت بینی که جراحی شده است را ثابت نگه دارد.

دریافتند که اسپلینت خارجی ممکن است در همه موارد ضروری نباشد. نوار جراحی و Steri-Strips ممکن است محافظت و پشتیبانی مشابهی را ارائه دهند.

سپتوپلاستی

اگر سپتوم یا دیواره استخوان و غضروفی که بینی را به دو سوراخ بینی تقسیم می کند،  کج (یا منحرف شده است) و تنفس را دشوار می کند، ممکن است کاندیدای خوبی برای سپتوپلاستی باشید.

جراحی سپتوپلاستی به صاف کردن سپتوم برای بهبود تنفس کمک می کند.

بعد از سپتوپلاستی، حفره بینی با پنبه یا گاز پر می شود و در هر سوراخ بینی یک اسپلینت داخلی (که گاهی به آن اسپلینت داخل بینی نیز گفته می شود) گذاشته می شود.

اسپلینت های داخلی به تثبیت سپتوم درمان شده کمک می کند و سپتوم را فشرده می کند تا خونریزی کمتری داشته باشد.

جراحی بینی

ممکن است برای از بین بردن انسدادهایی که ناشی از کج بودن (انحراف) تیغه بینی نیستند، نیاز به جراحی بینی داشته باشید.

به عنوان مثال، برداشتن پولیپ بینی از حفره بینی را می توان با جراحی انجام داد. اسپلینت های داخل بینی اغلب پس از سایر انواع جراحی بینی نیز کاشته می شوند.

جراحی شکستگی بینی

قسمت بالایی بینی از استخوان و بقیه آن از غضروف تشکیل شده است. شکستگی بینی یا شکستگی بینی، ترک در استخوان یا غضروف است.

گاهی اوقات، بینی شکسته را می توان تنها با استفاده از دستان خودتان یا پزشکتان تراز کرد. اما در موارد جدی، ممکن است جراحی برای ترمیم و بازگرداندن بینی به اندازه و شکل اولیه تا حد امکان ضروری باشد.

چرا در جراحی بینی از اسپلینت استفاده می شود؟

در جراحی بینی با اسپلینت داخلی از آتل به شکل و اندازه جدید بینی برای فرم دهی بینی پس از جراحی استفاده می شود. وظیفه اساسی آن در مرحله بهبودی پس از عمل، حفظ شکل جدید بینی است. همچنین، در صورتی که در روزهای پس از جراحی به صورت ناگهانی برخورد مجددی به بینی اتفاق بیفتد، این اسپلینت یا آتل، به آن حفاظت می‌دهد.

اسپلینت‌های داخل بینی، لوله‌هایی انحنادار هستند که از دهانه‌ی سوراخ بینی آغاز می‌شوند و داخل بینی قرار می‌گیرند.

واقعیت این است که بعد از جراحی، شما نیازی به خرید اسپلینت بینی خود ندارید. اسپلینت‌هایی که پزشک پس از جراحی به شما تحویل می‌دهد، برای استفاده کافی هستند. آنها باید کافی برای پیگیری درمان و تا زمانی که نیاز به آنها ندارید، موثر باشند.

روش جراحی بینی با اسپلینت داخلی چگونه است؟

نحوه جراحی بینی با اسپلینت داخلی 

در اینجا روش هایی که برای قرار دادن آن در جراحی اسپلینت داخلی استفاده می شود را آورده شده است.

پس از جراحی که نیاز به آتل داخلی بینی دارد، جراح یک آتل را در هر سوراخ بینی می گذارد و به طور موقت آنها را با یک یا دو بخیه به دیواره داخلی سوراخ بینی می چسباند.

پس از چند روز یا یک هفته، زمانی که به مطب پزشک مراجعه کردید، هم بخیه‌ها و هم آتل‌ها کشیده می شود.

مراقبت های بعد از جراحی بینی با اسپلینت داخلی

اسپلینت های داخلی پس از یک سپتوپلاستی (اصلاح تیغه بینی یا اصلاح انحراف تیغه میانی بینی) معمولی، برای چند روز یا تا یک هفته یا بیشتر باید در بینی باقی بمانند.

در ادامه نکاتی باید بعد از جراحی بینی با اسپلینت داخلی انجام دهید را آورده‌ایم:

  • ممکن است لازم باشد پانسمان روی آتل را عوض کنید. قبل از خروج از بیمارستان حتماً دستورالعمل های لازم را بگیرید.
  • در چند روز اول از گرفتن اسپلینت خارجی بینی و محل عمل خودداری کنید.
  • اگر اسپلینت بینی شما پس از عطسه در عرض 48 ساعت پس از جراحی شل شده یا افتاده است، بهتر است در اسرع وقت با مطب پزشک خود تماس بگیرید و از او راهنمایی بخواهید. او ممکن است شما را هدایت کرده و راهنمایی‌های لازم را برای تثبیت دوباره آن به شما بدهد. اما اگر این اتفاق بعد از گذشت 48 ساعت از جراحی رخ داده باشد، معمولاً مشکلی مهمی نخواهد بود. در این حالت، احتمالاً جای نگرانی ندارد.
  • اگر بعد از جراحی بینی با اسپلینت داخلی متوجه خونریزی یا تب شدید، با پزشک تماس بگیرید.
  • از اسپری های نمکی برای کمک به کاهش تجمع مخاط در اطراف اسپلینت داخلی استفاده کنید. اسپلینت های داخلی بینی، لوله های توخالی هستند که باعث می شوند که تنفس راحت شود. چیزی که باعث تنفس سخت می شود، تجمع مخاط است.
  • اسپلینت های داخلی بینی ممکن است ناراحت‌کننده باشند و زمانی که پس از جراحی بینی با اسپلینت داخلی در بینی قرار داده می شوند، آن را پهن تر نشان دهند. اما مشکل، موقتی است. شما ظاهر واقعی بینی خود را زمانی که برداشته می شوند، می توانید ببینید.

چه زمانی بعد از جراحی بینی با اسپلینت داخلی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر ضربه قوی  در اثر آسیب ورزشی، تصادف رانندگی، افتادن یا دلایل دیگر به بینی وارد شود، می تواند باعث شکستگی استخوان یا غضروف شود.

اگر فکر می کنید بینی‌تان شکسته است، حتما به پزشک مراجعه کنید.  برخی از علائم شایع تر شکستگی بینی عبارتند از:

  • درد داخل یا اطراف بینی؛
  • احساس کنید که بینی کج شده؛
  • تورم بینی یا اطراف بینی؛
  • خونریزی از بینی؛
  • کبودی دور چشم؛

همچنین اگر مشکل تنفس با بینی دارید، بهتر است نزد پزشک خود بروید.

متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) می تواند حفره بینی شما را بررسی کند تا مشخص کند که آیا سپتوم انحرافی دارید یا انسداد دیگری که می تواند با جراحی بهبود یابد.

جمع بندی

مراقبت‌های پس از جراحی بینی با اسپلینت داخلی می‌تواند برای بهبود و پایداری نتایج جراحی بسیار موثر باشد، اگرچه ممکن است در طی چند روز اول برای بیمار ناراحتی ایجاد کنند. اما اسپلینت ها کمک می‌کنند تا بینی پس از جراحی شکل و موقعیت مطلوب خود را حفظ کند و بافت‌های داخلی تثبت شود. به طور خلاصه، مراقبت‌های پس از جراحی با استفاده از اسپلینت داخلی می‌تواند نقش مهمی در موفقیت و بهبودی عمل جراحی بینی ایفا کند.

علاوه براین انتخاب جراح مناسب می تواند میزان عوارض بعد از عمل را حداقل کرده و رسیدن به نتیجه مطلوب را ممکن سازد. به همین دلیل همین حالا با شماره های مطب دکتر نصوری تماس بگیرد و وقت خود را رزرو کنید.

سوالات متداول

آتل یا اسپلینت داخلی بینی بعد از جراحی چیست؟

آتل ها دو تکه پلاستیکی هستند که با یک بخیه در داخل بینی ثابت می شود. درست است که از اسپلینت برای رسیدن به بهترین نتایج در درازمدت استفاده می شود، اما می توانند ناراحتی موقت و دشواری در تنفس با بینی به وجود آورد.

آیا برداشتن آتل بعد از جراحی بینی با اسپلینت داخلی درد دارد؟

برداشتن اسپلینت خارجی هیچ ناراحتی به وجود نمی آورد. اما در جراحی بینی با اسپلینت داخلی، زمانی که اپلینت بیرون می آیند، ممکن است فشار و مقداری سوزش خفیف را احساس کنید. البته کوتاه مدت است.

آیا می توان با وجود اسپلینت های داخلی بینی نفس کشید؟

اسپلینت ها لوله هایی هستند که به شما اجازه می دهد نفس بکشید. با این حال، این لوله ها ممکن است مسدود شوند، بنابراین باید صبح آن را بشویید.

منابع

 

فهرست مطالب

کلینیک تخصصی دکتر یاسر نصوری

کلینیک تخصصی دکتر یاسر نصوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرت رو حتما برامون کامنت کن

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

راه‌های ارتباطی دیگر